deutsch | english
Regisztrált felnőttképzési intézmény
Ny.szám: 01212-2010
Barista.hu
Partner neve

Latte art kurzus - Nyár



Kiknek ajánljuk a latte art kurzust?

Ha a válasz jellemzően igen - akkor Neked állítottuk össze ezt a 3 napos kurzust!

Cél: Három nap alatt a résztvevők eljutnak a tejhabosítás alapjaitól az üzembiztos és teljesen önálló szabadkezes öntési ("free pour") technikákig (szív, tulipán, rozetta). Közben természetesen folyamatos kóstolás és tesztek.

A latte art kurzus célja a teljesen kezdők számára is tökéletesen elérhető. A kurzus minden eddigi résztvevője eljutott a latte art formák teljesen önálló öntéséig. Ennek okai a kis csoportlétszám, a részletesen kidolgozott és tanfolyamok százain át fejlesztett módszertan és a tapasztalt barista tréner által irányított intenzív gyakorlás. 
Természetesen szeretettel várjuk barista tanfolyamot végzett tanulóinkat is, ha szeretnék felfrissíteni + elmélyíteni latte art tudásukat, és ugyanekkora örömmel látunk minden olyan gyakorló baristát is, aki fejlesztene meglévő szaktudásán.

 

Ár, részletek

A következő latte art kurzusok időpontja:


2017 június 19-21 (hétfő-szerda) - megtelt
2017 június 22-24 (csütörtök-szombat) - megtelt
!EXTRA IDŐPONT! 2017 július 11-13 (kedd-csütörtök) - 4 szabad hely


A kurzus időtartama: 18 óra (23 x 45 perces tanóra + szünetek)
A foglalkozásokat 8.00-14.00 óra között tartjuk
Csoportlétszám: 4 fő / 2 két eszpresszó gép / 1 tréner

A latte art kurzus ára: bruttó 74.000 Ft.-
Az ár tartalmazza:

Kapcsolat

Tematika

1.nap latte art / szív

Munkaterület
A munkaterület részei, munkafolyamatok, espresso készítés alapjai.
Tejhabosítás
Tejhab minőség, a habosítás elmélete és technikája. A szakszerű tejhabosítás lépései, a folyamat begyakorlása.
Latte art bevezető

A latte art általános elmélete: a formaöntés folyamata és a csésze.
Az öntéstechnika alapjai
A tejhab öntése különböző magasságból és tempóban, kontrollált foltöntések különböző méretben. Bemutatás, elemzés, gyakorlás.
Szív forma öntése
Mozdulatok másodpercről másodpercre. Bemutatás és gyakorlás.
A tapasztalatok megbeszélése
Latte art-szív öntése az időegyenesen, apró részletek és fontos tényezők.
Az öntéstechnika begyakorlása
A szív forma gyakorlása két fős csapatokban.  Önálló munka a barista tréner folyamatos elemző irányításával.

2.nap latte art / tulipán

Szív forma öntésének ismétlése - gyakorlás
Gyakorlás kisebb - nagyobb felületű csészékbe/poharakba. 
Tulipán forma öntése
Mozdulatok másodpercről másodpercre. Bemutatás és gyakorlás.
A tapasztalatok megbeszélése
Egyszerűbb és összetettebb tulipán formák
Tejhab minőség és latte art különböző tejekkel
Friss tej vs. UHT, tejhab minőség és a zsírtartalom, tejhab minőség és a fehérjetartalom.
Az öntéstechnika begyakorlása
A tulipán forma gyakorlása két fős csapatokban. Önálló munka a barista tréner folyamatos elemző irányításával.

3.nap latte art / rozetta

Szív és tulipán forma öntésének ismétlése - gyakorlás
Gyakorlás kisebb - nagyobb felületű csészékbe/poharakba.
Rozetta forma öntése
Mozdulatok másodpercről másodpercre. Bemutatás és gyakorlás.
A tapasztalatok megbeszélése
Egyszerűbb és összetettebb rozetta formák
Az öntéstechnika begyakorlása
A rozetta forma gyakorlása két fős csapatokban. Önálló munka a barista tréner folyamatos elemző irányításával.
A latte art története és jövője
Flat white és latte art, Syndney és Seattle - a kezdetek. A latte art technikák mesterei külföldön és Magyarországon: baristák és kávézók, versenyek és bajnokságok.
Vegyes gyakorlás és összefoglaló lezárás
A három forma párhuzamos öntése, tejhabok és öntéstechnikák összehasonlítása, összefoglalás.