deutsch | english
Regisztrált felnőttképzési intézmény
Ny.szám: 01212-2010
Barista.hu
Partner neve

Kedd


07.45-08.00 Érkezés

08.00-08.45 Reggeli gyakorlás/ellenőrzés 2 x négy fős csoportokban
1. csoport: 4 kávéital vegyes rendelésben – a szakszerű elkészítés ellenőrzése
2. csoport: ismerkedés az új tananyaggal
08.45-09.00 Szünet
09.00-09.30 Kávéitalok a választékban
Espresso csoport: espresso, ristretto, lungo, doppio, espresso macchiato, corretto
Tejes italok: cappuccino, latte macchiato, caffe latte, flat white, cortado
Americano – hosszú kávé espressóból?
A kávés munkaszervezés alapszabályai: előkészületek, készítési folyamat és befejező műveletek az egyes termékvariációk esetében.
09.30-11.30 Tejhabosítás különböző darabszámú kávéitalnál
Hogyan változik a tejkiöntő mérete, a kimért tej mennyisége és a tejhabosítás technikája ha ugyanabból a tejhabos kávéitalból többet illetve kevesebbet készítünk. 1 vs. 2 latte macchiato, 2 vs. 1 cappuccino.
11.30-11.45 Szünet
11.45-13.00 Vegyes rendelések gyakorlása

A megismert kávéitalok, elsajátított munkaszervezési sorrend és termékkészítési technikák kombinálása vegyes rendelésekben. pl.:
2 latte macchiato, 1 cappucino, 1 espresso macchiato
1 latte macchiato, 1 cappuccino, 1 espresso, 1 lungo
3 cappuccino 1 ristretto,
2 cappuccino, 1 espresso macchiato,1 americano
13.00-13.45 Ebéd
13.45-14.15 Latte art 1. - az alapok

A latte art általános elmélete: tejhab minőség és technika, formaöntés folyamata és a csésze.
14.15-16.00 Latte art lépésről lépésre a gyakorlatban
Az öntéstechnika alapjai: a tejhab öntése különböző magasságból és tempóban, kontrollált foltöntések különböző méretben. Bemutatás, elemzés, gyakorlás.
Szív forma öntése: mozdulatok másodpercről másodpercre. Bemutatás és gyakorlás.
A tapasztalatok megbeszélése: latte art-szív öntése az időegyenesen, apró részletek és fontos tényezők. A szív forma öntéstechnikájának gyakorlása két fős csoportokban.
16.00-16.15 A latte art-ról tanultak összefoglalása
16.15-16.30 Szünet
16.30-17.30 Visszatérés a vegyes rendelésekhez

Szabadon választott négy ital gyakorlása
17.30-18.00 Napi zárás
Zárási feladatok a kávépultban. A négy eszpresszó munkaterület rendbetétele 4 fős csoportban.
 

 

Hétfő                                                                           Szerda