deutsch | english
Regisztrált felnőttképzési intézmény
Ny.szám: 01212-2010
Barista.hu
Partner neve

Hétfő


7.45-8.15 Talákozó, kávézás, bemutatkozás
08.15-09.00 A barista munkája
A kávé - virág, gyümölcs (cascara) és mag.
A barista - elhivatottság, szakértelem és gyakorlat.
A szakszerű kávékészítés módszerei és rendszere.
Az eszpresszó technológia alapjai.
09.00-09.30 Az eszpresszó munkaterület
Az eszpresszó munkaterület általános bemutatása: elrendezés, gépek és eszközök. A technológia használata a gyakorlatban, az espresso készítés alapjai. A 4 különböző munkaterület jellemzői.
09.30-11.00 Tejhab készítés
A tej habosításának barista technikája – bemutatás, elemzés, gyakorlás.
A tejhabosítás módszerének megértése és pontos elsajátítása alapozza meg a legkedveltebb kávéitalok (cappuccino, latte macchiato, caffe latte, cortado…) minőségét éppúgy, mint a latte art öntéstechnikákat.
11.00-11.15 Szünet
11.15-12.00 Az espresso
Az espresso készítés sztenderdje – bemutatás, elemzés, gyakorlás (2 espresso - 4 espresso).
12.00-13.00 Latte macchiato
A latte macchiato minőséghez (tejhab-vastagság, állag, rétegződés) szükséges munkaszervezés, tejhabosítási technika. Bemutatás, gyakorlás (1 latte macchiato, 1 espresso).
13.00-13.45 Ebéd
13.45-15.15 Cappuccino

A tökéletes cappuccino. Bemutatás és elemzés. Milyen a latte macchiatohoz képest a tejhab? Milyen technikával tudjuk ezt elérni? Mi változik a munkaszervezésben, a termékkészítési sorrendekben? Bemutatás és gyakorlás (2 cappuccino).
15.15-15.30 Szünet
15.30-17.15 Összetett rendelések

Hogyan kombináljuk a tanultakat, amikor egy rendelésben különböző italokat készítünk. A cél, hogy 4 kávéital vegyes rendelésben készüljön el, a lehető legjobb minőségben ugyanakkor egyszerre. Elemzés majd gyakorlás (1 latte macchiato, 2 cappuccino, 1 espresso)
17.15-17.30 Napi összegzés
17.30-18.00 A három alapvető ízhiba

Az espresso minőségét leginkább veszélyeztető tényezők áttekintése a munkaterületen. Az ízhibák kialakulásának megelőzése, tisztántartási napló.
18.00-18.30 Napi zárás
Zárási feladatok a kávépultban. A négy eszpresszó munkaterület rendbetétele 4 fős csoportban.
 

 
Kedd